Mi tesz sikeressé?

Rengeteg teória van, hogy mi a boldog és sikeres élet titka, mi teszi sikeressé az embereket, és mi teszi sikeressé a gyerekeket. Ha végignézed ezeket a teóriákat, elméleteket, akkor rájössz arra, hogy a legtöbb nem igazolható és nem ellenőrzött.

A magas IQ egyáltalán nem jelent egyenes utat a boldog és sikeres élethez. Akkor nézzük meg, hogy mi az a pszichológiailag kimutatható tényező, ami biztosan sikeresebbé teszi az egyes embereket, és már korán a gyerekeket.
Mi lehet ez? Mi az a tulajdonság, képesség, jellemző, ami szinte 100 %-os bizonyossággal megmutatja, és előrevetíti a gyerekek későbbi sikeres életét.

Nichio Kaku az elméleti fizika professzora, aki elkezdte kutatni ezeket a pszichológiai jellemzőket, hogy mi lehet az, ami megmutatja már korán azt, hogy mi a siker biztos alapvető feltétele a későbbi felnőtt életükben. Nichio Kaku arra jött rá rengeteg kutatás után, hogy ez a pillecukor teszt.

Mi a pillecukor teszt és a késleltetett gratifikáció?

Tegyél egy kísérletet, ha vannak gyerekek körülötted kérdezd meg őket, hogy ha adsz nekik egy pillecukrot most, vagy két pillecukrot pár órával később, melyiket választja. A gyerekek nem akarnak várni. Azonnal meg akarják szerezni a pillecukrot.

De a másik típus a gyerekeknél azt mondja, hogy várj egy percet. Ha várok két órát, akkor két pillecukrot kapok. Én kibírom. Miért ne várnék, hogyha utána kettőt kapok. Ők nem akarják a rövidebb utat. Ők tudnak várni, tudnak várni az eredményekre. Ezt hívja a tudomány késleltetett gratifikációnak.

És így, ha megkérdezed magad, hogyha ezt a tesztet veled készítenék el gyerekként, de neked évtizedeket, és évtizedeket kell várnod, hogy a nagy siker elérjen vagy a nagy fizetés, vagy a nagy szerelem, vagy egy magas státusz a társadalomban, vagy amit szeretnél amire vágysz, rengetegen nem akarják ennek az árát most kifizetni. A kielégülést azonnal akarják, a sikert azonnal akarják, azonban a munkát a befektetett időt, energiát késleltetni akarják.

A siker kulcsa

Nichio Kaku azt mondta, hogy amikor erre rájött, hogy ez a siker kulcsa rájött arra, hogy ez nemcsak a tudományban a siker kulcsa, hanem az életben is. Azt mondja, hogy ne akarj gyorsan eredményt, ne akarj gyorsan kielégülni. Adj időt magadnak, adj időt a folyamatoknak a munkának, és hagyd, hogy beérjen a gyümölcse.

A fizikus azt is mondta, hogy még mielőtt elkezdenél ellenkezni, hogy neked már kialakult személyiséged van, te már elmúltál 20, 30, 40, 50, 60 éves és már rég nem gyerek vagy, te hogyan tudnál változni, változtatni. Nos, a gyerekeknek képlékeny a személyisége. Különböző hatásokkal formálható. De ez felnőttként is megvalósítható. Van egy agyunk, ami megért dolgokat, aminek a gondolkodási mechanizmusa sémája változtatható, a viselkedésed változtatható. A szokásaid változtathatóak. A kérdés csak az, hogy mennyire fontos ez neked?

Hogyan változott az életünk és a siker az elmúlt 100 évben?

Az utóbbi 100 évben megnövekedett az élettartam. Régen 40-50 évig éltek az emberek. Megszülettek, felnőttek, gyermekeik lettek és ennyi volt. Ma már sok minden belefér egy ember életébe. Ma már évtizedekben gondolkodhatunk. Ma már 70-80-100 évig élhetünk.

Megvalósíthatod önmagad, változtathatsz a gondolataidon, az érzéseiden, a szokásaidon, az életstílusodon, az életcéljaidon a munkádon, a párkapcsolatodon a lakásodon, bármin, ha úgy akarod. Teljesen más életet élünk, mint anno a nagyszüleink.

Nichio Kaku azt mondta, hogy a jövővel való tervezés képessége különböztet meg bennünket az állatoktól. Ez az intelligencia. Képesek vagyunk előre gondolkodni, hogy képesek vagyunk a holnappal, a holnaputánnal, a jövő héttel a jövő évvel számolni. Hogy képesek vagyunk tervezni, tervezgetni és így képesek vagyunk az azonnali kielégülést kitolni egy későbbi, akár két pillecukros kielégülésre. Ellenben, próbáld meg a kutyádat megtanítani arra, a fogalomra, hogy holnap, vagy jövő hét, vagy jövő év. Próbáld meg. Nem tudod. Az állatok a jelenben élnek. Az emberek képesek a jövővel számolni, és a jövőben gondolkodni, és így tervezni. És úgy cselekedni, hogy beszámítják a jövőt. Lényegében létrehozók vagyunk. Megálmodunk dolgokat, amik nem léteznek, és képesek vagyunk a munkánk, a gondolataink, cselekedeteink által létrehozni még nem létező dolgokat. Bámulatos, zseniális. Ez az intelligencia.

Valósítsd meg önmagad és teremtsd az életet, amit szeretnél élni!

És a fizikust, ha megkérdezed hogy mi az élet értelme, nagyon érdekes választ ad. Az életben ő azt gondolja, ki kell találnod magad. Fel kell fedezned magad, fel kell építened magad, rá kell jönnöd „ki vagy te és mit akarsz az élettől”? És meg kell valósítanod azt. Valósítsd meg te is az életed! Ehhez kapsz remek eszközöket és segítséget az egyéni konzultációmon.

A nyár az aratás időszaka. Amiért eddig megdolgoztál, a munkád gyümölcsét most élvezheted. Amit eddig elvetettél az most megtérülhet!

Most van itt az ideje beengedni az életedbe azokat az új lehetőségeket, új energiákat, új életminőséget, melyet a jövődben szeretnél megtapasztalni. Tőled függ, “te milyen új kenyeret szeretnél kisütni magadnak”, azaz milyen eredményeket, milyen tapasztalatokat szeretnél learatni.

 • Tudod, hogy mit szeretnél?
 • Számodra mi a jó?
 • Mi kell hozzá alapanyagnak?

A legjobb alapanyagok mindig, minden esetben: önismeret, önszeretet, bátorság, tiszta kommunikáció.

Nem tudod, hogyan tudod jól csinálni?
Ezeket mind megtanulhatod, fejlesztheted! Gyere el egy egyéni konzultációmra, és találjunk együtt megoldást.

Egyedül csak rajtad múlik, mit hozol ki saját magadból,
a lehetőségeidből és az életedből!

Hidd el az eredmény csodálatos lesz, ha teszel érte!

Hozd ki magadból a legjobbat!

Tapasztalataink szerint sokan megtorpannak a cél előtt.
Nem csak a rossz dolgoktól, hanem a lehetséges jótól is félünk!
Mert még nem ismerjük a jót, ezért akadályozhatjuk!

Magadra ismertél?

Sokszor évekig dolgozol, időt szentelsz egy vágyott célnak, és amikor végre sikerülne, valami valahogy mindig közbejön. Ilyenkor tudatosan szeretnéd a sikert, de a tudat alatti hitrendszereidben (a tudatalatti 95% körül van) még fel nem tárt akadályok, blokkok gátolják a siker és vágyott célod megvalósulását!

Ez, hogy néz ki a való életben és a „gyakorlatban”?

Tudatosan a fizikai síkon teszel a célod megvalósulásáért, de lelki síkon még nem állsz rá készen. Ilyenkor történnek olyan dolgok, melyeket vagy nem értesz, vagy úgy érzed, hogy nincs szerencséd, és sosem fog teljesülni a célod, mert a körülmények „összeesküdtek” ellened.

Holott csak még nem vagy kész a jó befogadására.
Lehet, hogy félsz tőle, lehet, hogy úgy érzed nincs itt az ideje, lehet úgy érzed, nem érdemled meg, vagy nem dolgoztál érte eleget.
Programjaink során abban segítünk neked, hogy minél több ilyen „láthatatlan” akadály jöjjön felszínre, derüljön ki és oldódjon meg a tudatalattidban, és így az életedben is.

A legfontosabb, hogy saját magadhoz mérd magad!

Mindenki más adottságokat hordoz, mások a lélekprogramjai, a tanulási faladata, az életcélja, a vállalásai. Ezek az életünk során jönnek felszínre, sokszor útközben derül ki, hiszen sajnos tudatosan nem tudjuk ezeket. Nincs két egyforma ember, mindenki más és egyedi, ezért nincs is értelme máshoz viszonyítanod magad!

Nézd meg a sportolókat!

Nyolc úszó elindul az olimpia 100 m-es mellúszásában, mindenkinek más az alkata, más a testfelépítése, van aki több km-t edzett, van aki több órát töltött vízben, és van aki többet súlyzózott azért, hogy megnyerje azt a versenyt.
Egy közülük nyerni fog aznap, mert benne volt a jó eredmény, esetleg jobban hitt magában, vagy „betolta a lendület, és a közönség szurkolása,” vagy „minden klappolt és szerencséje volt”.

Az élet is ilyen, ad sok lehetőséget, de a kérdés, hogy te hányszor tudsz „toppon lenni” hányszor tudsz maximumot adni és teljesíteni?

Vagy úgy érzed nincsenek lehetőségeid?
Közben lehet, hogy ott vannak körülötted, csak nem veszed észre őket, mert „szemellenződ” van, és nem látod meg a lehetőségeidet?
Az alacsony önbizalom és a „nem érdemlem meg” programok tudnak ilyen szemellenzőket kialakítani.

Tedd fel magadnak a kérdést: Számodra mi a siker?

Számodra melyik az az életterület, ahol várod a sikert?

 • Magánélet?
 • Munka?
 • Sport?
 • Anyagi javak?
 • Egészség?

Neked mikor van az az érzésed, hogy most minden jó, boldog vagy, és harmóniában vagy?
Az a legideálisabb, amikor egyre több területen mondhatod ezt el magadról. Van egy jó párkapcsolatod, szereted a munkád, van hobbid, jól érzed magad a barátaiddal, egészséges vagy.
Ez csak egyensúlyi állapotban tud megvalósulni. Ezért pedig tenni kell, ez nem megy magától, hiszen a mindennapok pont, hogy kibillenteken az egyensúlyodból!

Most engedd meg, hogy egyensúlyba kerüljön az életed, és engedd meg, hogy a harmónia önmagaddal sikeresebbé, egészségesebbé és boldogabbá tegye az életed!

Amikor egyensúlyban vagy, akkor a belső erőforrásaidra támaszkodsz, és azt sugárzod, hogy biztos vagy a sikered lehetőségében. Ilyenkor teremtesz egyensúlyt, és harmóniát önmagadban!

Az egyensúly nagyon fontos az agy működése szempontjából.

Fontos, hogy a bal és jobb agyfélteke összhangban és egyensúlyban működjön. Ekkor tud harmonikusan minden feladatot ellátni, ekkor működik jól. Ha megborul az egyensúly, jönnek a hibák, a rossz érzések, a rossz döntések és megoldások, a káosz.

Ezért is fontos, hogy jól érezd magad a „bőrödben”!

 • Külsőleg és belsőleg is legyél magaddal jól!
 • Érezd magad jól!
 • Fontos, hogy a párkapcsolatodban a helyes szerepeket éld meg (ha nő vagy légy nőies, ha férfi vagy merj és tudj férfiként viselkedni)
 • Fontos, hogy érzéseidben és érzelmeidben diszharmónia helyett harmónia legyen, negatív érzések helyett pozitív érzések. Ezen tudsz változtatni, épp ez a lényeg!
 • Az önfejlesztés, az önmunka épp erről szól.
 • Fontos, ha valamin változtatni szeretnél, azért tegyél aktívan, cselekedj!

Itt az idő! Arasd le a sikert!

Mottónk:

„Minden napod legyen jobb, mint az előző volt! Minden pillanatban fejlődj az előző pillanathoz képes! Minden percben ismerd fel, hogy mi tegyél, hogy éld hasznosan az életed!”

Amikor rövid távon nézed azt, hogy mit teszel, akkor észrevétlenül képes vagy bejárni hatalmas utat! Amikor elmész kirándulni és az van a fejedben „Úristen 10 km-t kell legyalogolni” vagy az, hogy felfedezed minden lépésnél a táj szépségét? Melyik a jobb érzés? Valószínűleg az, ahol beengeded az utad során a csodákat és észreveszed a tájat, ami mellett elhaladsz!

AZ ÉLETET IS ÍGY KELLENE FELFEDEZNI!

Gyere és vedd észre az élet szépségeit, oldjuk fel a benned rejlő gátakat!

Aktuális programjainkon, tréningjeinken, élő és online workshopjainkon az alábbiak várnak.
Rád, ha velünk tartasz:

A PROGRAM SORÁN LESZ:

 • blokkok, akadályok feltérképezése
 • blokkok oldása
 • meditáció
 • beszélgetés, tapasztalatok megosztása élőben

Itt tudsz jelentkezni az DÍJMENTES nyílt napra, ahol megismerheted a felsorolt technikákat. 

Fontos, hogy gondold végig valóban mit szeretnél, minek örülnél, ha megtapasztalnád és benne lenne az életedben!

 • Hatékonyabb kommunikáció, siker a beszélgetésekben és nagyobb önbizalom
 • Harmónikus, egészséges, boldog és kiegyensúlyozott élet?
 • Harmónia a magánéletben és a munkában?
 • Tegyél érte és bármi megtörténhet!
 • Rajtad áll, hogy élsz-e a lehetőségeiddel és beengeded-e az életedbe a csodákat!
 • Tőled függ, hogy leszeded-e a megérett „gyümölcsöt”, aminek a magját régebben elvetetted.

 

Lehet lemondani, halogatni, „majd máskor” de mennyivel jobb, ha azt tudod mondani „igen, itt vagyok, tettem érte, elfogadom, itt az idő változni, változtatni és az életemet élni!”

Kérdésed van?
ITT BÁTRAN FELTEHETED:
[email protected]
0620/842-0139

Jelentkezz az egyéni konzultációra itt

Az egyéni konzultációhoz semmilyen előképzettség nem szükséges. A konzultáció során végig tudatában vagy mindennek. Semmi sem történik az akaratod ellenére, vagy aminek az elfogadására még nem állsz készen.

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close